Szeged

Félrevezeti a választókat Szeged DK-s alpolgármestere

Félrevezeti a választókat Szeged DK-s alpolgármestere

Botka Lászlónak és Binszki Józsefnek is ciki a Gyurcsány féle DK

Kibédi Péter
2024. május 30., csütörtök
Félrevezeti a választókat Szeged DK-s alpolgármestere

Binszki József és Botka László közös szórólapja nem felel meg a törvényi előírásoknak, ráadásul a pártok logóját sem tüntették fel, ami ugyan nem törvénysértő, de a választókat megtéveszti.

Hiába a jogi végzettség, Binszki József nagyot hibázott, hogy nem olvasta át alaposan a választási törvényt

 

Úgy tűnik, hogy a jogot végzett Botka László és a szintén jogot végzett Binszki József sincs tisztában a a választási törvénnyel. A hatályos törvények szerint a választási szórólapokon kötelező feltüntetni az úgynevezett impresszumot, ahol fel kell tüntetni a szórólap tartalmáért felelős kiadót.
 

Megmutatjuk a törvényileg megfelelő szórólapot.

Megmutatjuk a törvényileg nem megfelelő szórólapot:

A kétoldalas kiadványon hiba kerestük, nincs impresszum, nincs feltüntetve ki a felelős kiadó. 

A törvénysértésért a szegedi alpolgármesterre pénzbüntetést szabhat ki a választási bizottság.

UPDATE: olvasóink hívták fel rá a figyelmet, hogy a szórólapon rendkívül apró betűvel, olvashatatlanul ott van az impresszum. Tévedésünkért elnézést kérünk!

 

Szégyelli a pártokat a szegedi baloldali

Van azonban még egy furcsasága Binszki József szórólapjának. 

A DK szegedi első embere cikinek tarthatja, hogy a Gyurcsány pártban politizál, miután a párt logója nem tűnik fel egyik oldalon sem. Bebújt a Botka László gründolta Összefogás Szegedért mozgalom logója mögé. Botka Lászlónak és Binszki Józsefnek is ciki a Gyurcsány féle DK.

 A szegedi baloldali tömörülés többi pártja, azaz a Momentum, az MSZP, az LMP, a Jobbik, és a Párbeszéd sem tűnik fel a szórólapon.

Ez is tovább erősíti azt a tényt, hogy a szegedi baloldalon, az Összefogás Szegedért mozgalomban Gyurcsány Ferenc a főnök.

 Ő határozza meg és jelenti be, hogy ki lesz a polgármester, ő jelöli az alpolgármestereket és ő osztja szét a választókörzeteket a képviselőjelöltek között. Csakhogy azzal a szegedi baloldal és Gyurcsány is tisztában van, hogy a DK támogatottsága egyre csökken, ráadásul még a baloldalon sem kedvelt figura sem ő, sem a felesége Dobrev Klára, így jobb ha partjuk logója nem tűnik fel. Ahogy az is magyarázatra szorulna, hogy az országosa egymás torkát szorongató baloldali pártok hogyan és miért borultak össze, nem csak a választásra, hanem hosszútávra.


Igaz ez a magyarázat egyszerű lenne, elég csupán ezt a képet átküldeni és kiderül ki a főnök a baloldalon Szegeden, és az országban mindenhol. A kép egyébként akkor készült, amikor Gyurcsány a szegedi városházán megegyezett Botkával, hogy lesz egy DK-s alpolgármestere Szegednek, cserébe ő megengedi, hogy polgármesterjelöltje legyen a szegedi baloldalnak. Ezt röviddel a fotó elkészülte után maga Gyurcsány Ferenc jelentette be.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.