Szeged

Farkas Levente: Alsóváros és a Belváros többet érdemel!

Farkas Levente: Alsóváros és a Belváros többet érdemel!

A városrészek képviselőjelöltje szerint átfogó fejlesztésekre van szükség az egész városban

Kibédi Péter
2024. május 16., csütörtök
Farkas Levente: Alsóváros és a Belváros többet érdemel!

Farkas Levente tősgyökeres szegedi, aki megélte azt, hogy el kellett hagynia egy rövid időre a várost, mert egy fiatal, friss diplomásnak nincs megfelelő alternatívája pályája elkezdésére. Rövid fővárosi kitérő után visszaköltözött Szegedre, a közéletben aktív szerepet vállalva kapta a felkérést, hogy induljon el a június 9-i választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként. Örömmel vette a felkérést, mert aktívan szeretne tenni Szeged fejlődéséért. 

A kampányban utcafórumokon beszélget a választókkal, akik rengeteg megoldandó problémát sorolnak a választőkörzetében

 

Ha valaki megkérdezi Farkas Leventét, hogy mit jelent neki Szeged, gyors és tömör választ kap: „Mindent!” Ha azt kérik, hogy ezt fejtse ki, akkor kiderül, hogy itt járt óvodába, iskolába, az egyetemi tanulmányait is itt végezte, itt vízilabdázott és itt volt szerelmes először. Igazi lokálpatrióta, aki azért is vállalta örömmel a Fidesz-KDNP felkérést, hogy legyen Alsóváros és a Belváros képviselőjelöltje, mert aktívan szeretne azon dolgozni, hogy Szeged a fejlődés útjára lépjen. „Legyen egy nyertes város, egy XXI. századi város”- fogalmazta meg céljait.

Szegedben rendkívül sok fantázia van


 

Sajnos a fiatalok elvándorolnak Szegedről, mert nincsenek olyan munkahelyek, amelyek a magasan kvalifikált munkaerőnek megfelelnek. Szegedi Tudomány egyetem évente több ezres nagyságrendben bocsájt ki ilyen fiatalokat, ezeket a fiatokat meg kell tartani a városnak. „Végigjártam ezt az utat én is, rövid ideig Budapesten éltem, mert Szegeden nem találtam megfelelő munkát. A szívem hazahúzott, ezért visszaköltöztem Szegedre. A közgyűlésben szeretném képviselni a fiatal felnőtteket, szeretném a fiatal felnőttek irányába is tudatosítani, hogy Szegedben rendkívül sok fantázia rejlik csak tenni kell érte, hogy megvalósuljon. A fiatalok megtartása az egyik fő motiváció, ami miatt örömmel vállaltam a felkérést”- mondta lapunknak a 6-os választókörzet jelöltje.

Alsóváros és a Belváros többet érdemel

Érdekese kettősség jellemzi Alsóváros és a belváros déli részét. Egyszerre egy történelmi városrész és egy stratégiai jelentőségű gazdasági zóna, ahol Szeged múltja és jövője találkozhat. Szeged kiemelt turisztikai pontjának többsége itt található, de a sokat emlegetett harmadik hídnak is ezen a területen kell megvalósulnia, és itt van Szeged egyik kapuja a vasútállomás is.

Ezek páratlan lehetőségek, amelyek egy tudatos városfejlesztési koncepcióra építve a polgárok életminőségét a legmagasabb európai színvonalra emelhetik

- jelentette ki Farkas Levente

A városrész legnagyobb problémája, hogy a fejlesztési elképzeléseknek apró jeleit sem látni. „A középszerűség és a nemtörődömség jellemzi jelenleg a városvezetés alsóvároshoz és belvároshoz való hozzáállását. A városi költségvetés jelentős forrásokat juttat az északi városrésznek, míg a déli részének csak alamizsnák jutnak vagy ígérgetés. Beígért útfelújítás, parkosítás helyett kátyús utak és elhanyagolt közterületek vannak, a Mátyás téren a rendezett zöld területet is fölöslegesen feltúrták. 

Alsóváros és a Belváros, de egész Szeged is többet, sokkal többet érdemel

- szögezte le a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

Lehetőséget kell adni az egyetemen végzett fiataloknak, hogy Szegeden maradjanak és itt hasznosítsák a városban megszerzett tudásukat

 

Működővé kell tenni az egyetem és a város kapcsolatát

A következő öt év rengeteg munkát tartogat ezekben a városrészekben is, amihez a jelenleginél lényegesen aktívabb, a választókért valóban dolgozni tudó és akaró képviselőjelöltre van szükség. „Valódi előrelépés fejlődés kell, átfogó fejlesztésekre van szükség a közlekedésben, a köztereken és az utakon. Az egyetemi campus kibontakozást és fejlődését támogatnunk kell, de azt hasznossá kell tenni a helyi polgároknak is. Például ilyen 

az egyetemi sportcentrum felújítása és bővítése uszodával és rekreációs tevékenységekkel, amit a helyi polgárok kedvezményesen használhatnak. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a város az egyetemmel szemben mutatott távolságtartó és olykor elutasító viselkedésén változtatni kell

- húzta alá a képviselőjelölt.

Névjegy

Farkas Levente 28 éves, a Szegedi Tudományegyetemen szerzett jogász, agrármérnök diplomát, valamint abszolvált, azonban még nem végzett közgazdász. Egy szeged melletti üvegipari vállalkozásnál kezdett dolgozni, majd egy szegedi ügyvédi irodában, mint ügyvédjelölt tevékenykedett. Jelenleg a közigazgatásban dolgozik vezetőként. Fiatal korában vízilabdázott, de azóta is élete szerves része a sport, napi szinten sportol.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.