Szeged

Építészeti díjban részesítették a Cédrus Liget lakóparkot

Építészeti díjban részesítették a Cédrus Liget lakóparkot

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 24., péntek
Építészeti díjban részesítették a Cédrus Liget lakóparkot

Huszonnyolc magyar projekt nyert díjat építészeti kategóriában a május 15–16. között Ljubljanában megrendezett nemzetközi BIG Architecture Ljubljana Fesztiválon - írja az Építészfórum.

 

A legmagasabb (Grand Prix) elismerést idén egyik magyar projekt sem kapta meg de szép számmal születtek nyertesek középület, turisztikai épület, oktatási épület családi ház, társasház kategóriákban. Utóbbinál az egyik díjazott a szegedi Cédrus Liget lakópark lett.

A BIG a 2000-es évek elején indult a színvonalas szlovén építészet és design népszerűsítése céljából, majd a 2010-es évek közepén kiterjesztették tevékenységüket Délkelet-Európa régiójára (SEE). Napjainkban a BIG SEE platform a régió 21 országát foglalja magában, amely 350 millió ember piacát jelenti, és számos kapcsolatépítési lehetőséget kínál a résztvevőknek az Építészfórum cikke szerint.

A Ljubljanában május 15–16. között megrendezett kétnapos fesztiválon a nemzetközi konferencia és kiállítás mellett az idei BIG SEE Awards díjazottjai is bemutakoztak a régió vezető szakembereiből álló közönségnek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.