Szeged

Elítéltek szépítették meg a Szegedi Vadasparkot (Galéria)

Elítéltek szépítették meg a Szegedi Vadasparkot (Galéria)

A jövőben is számítanak a börtönlakók munkájára

Kovács György
2024. május 17., péntek
Elítéltek szépítették meg a Szegedi Vadasparkot (Galéria)

A Szegedi Fegyház és Börtön elítéltjei két hónap alatt alakítottak ki új kifutókat a Vadasparkban.

 

 

A Csillagbörtön a tavasz kezdetén kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Vadasparkkal. Ennek értelmében nyolc fogvatartott március közepétől május végéig naponta hat órát dolgozik a szegedi állatkertben - közölte a Szegedi Fegyház és Börtön.

A fogvatartottak tereprendezési és karbantartási munkákat végeztek, takarítottak, falevelet söpörtek, kerítést bontottak, füvet nyírtak, levágták a bokrokról a száraz ágakat.

Ennek eredményeként a nyár kezdetén egy eddig nem használt területtel bővül kínálatuk, ahol meglepetés várja majd az idelátogatókat

- mondta Veprik Róbert, a Vadaspark ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy annyira elégedettek voltak a börtönlakók munkájával, hogy hosszú távon is számítanak tevékenységükre.

A börtönben egy szakmai munkacsoport azokat a fogvatartottakat választotta külső munkákra, akiknek rövid idő van hátra a szabadulásig, együttműködő, normakövető magaviseletűek, és alacsony biztonsági kockázatot jelent külső munkáltatásuk. A kint dolgozó elítéltek többsége nemsokára szabadul, vagy pedig otthoni, úgynevezett reintegrációs őrizetbe kerül. Számukra a külső munka a társadalomba való visszailleszkedést is jelenti, hiszen nem a bástyafalak mögött, hanem a szabadban dolgoznak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.