Szeged

Elhunyt Barok István

Elhunyt Barok István

A legendás testnevelő, sportújságíró 70 éves volt.

Kibédi Péter
2024. május 15., szerda
Elhunyt Barok István

Barok István halálhírét a család hozta nyilvánosságra a nyugalmazott testnevelő tanár, sportújságíró Facebook oldalán.

 

Rövid lefolyású súlyos betegség után elhunyt Barok István legendás sportújságíró, testnevelő tanár, a Ságvári Gyakorló Gimnázium nyugalmazott tanára.

 

Barok István a szegedi közélet és sportélet megkerülhetetlen főszereplője volt, kevés olyan ember van a városban aki ne ismerte volna nevét. Hosszú évekig dolgozott a szegedi médiában sportújságíróként: a Délvilág újságírója volt, tudósította a Nemzeti Sportot, évekig volt a Magyar Rádió szegedi stúdiójának sportszerkesztője, Telin Televízió sportközvetítéseinek is hosszú évekig munkatársa volt, legendás sportmérkőzéseken dolgozott riporterként. Élete utolsó éveiben a Magyar Rádió szegedi tudósítója volt, utoljára decemberben szólalt meg a hangja az éterben.

Hosszú évekig a Ságvári Gyakorló Gimnázium megbecsült pedagógusa, testnevelő tanára volt, neve egybeforrt a ságvárizmussal. Közösségépítő munkáját nyugdíjba vonulása után is folytatta. A sportszeretetére jellemző, hogy a Ságvári Gyakorló Gimnázium tanulóit hatalmas szívvel és lelkesedéssel készítette fel diákolimpiákra.

Barok István 70 éves volt.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.