Szeged

Bakai Csaba megsértette Joób Márton feleségét és csapata női tagjaival is tiszteletlen volt

Bakai Csaba megsértette Joób Márton feleségét és csapata női tagjaival is tiszteletlen volt

A független képviselő szerint a Szögedi Polgárok Egyesületének elnöke felrúgta a megállapodásukat is.

Kibédi Péter
2024. május 3., péntek
Bakai Csaba megsértette Joób Márton feleségét és csapata női tagjaival is tiszteletlen volt

Csütörtökön jelentette be Joób Márton, hogy nem a Szögedi Polgárok Egyesületének színében indul a választáson polgármesterjelöltként. Közleményében többek között azt írta, vállalhatatlannak tart mindenféle együttműködést az egyesület vezetőjével, Bakai Csabával. Joób ugyan összegyűjtötte a kellő aláírást a jelöltségéhez, de nyilvántartásba nem vetette magát. Újra kikérte az ajánlóíveket és négy nap alatt szeretné összegyűjteni az aláírásokat, amelyek az indulásához kellenek, mint független polgármesterjelölt.

Súlyos vádakat fogalmazott meg Joób Márton

 

Lapunk megkeresésére Joób Márton bővebben is kifejtette, miért döntött úgy, hogy nem a Szögedi Polgárok Egyesülete színeiben indul. 

Nagyon durván megsértette a feleségemet, és a csapatom több nőtagjával is tiszteletlen volt.  

Mi a családok képviselői vagyunk és leszünk. Ez nekem olyan alapérték, amelynek a semmibevétele súlyos bűn… Aki így viselkedik, annak nincs helye a csapatomban, még akkor sem, ha ő a jelölőszervezet elnöke”- fogalmazott Joób Márton. 

Hozzátette, hogy amikor Bakai Csaba látta, hogy erős, és a győzelemre is esélyes csapatot állítottak össze, az előzetes megállapodást felrúgva, a pozíciójával visszaélve a listát teljes egészében ő akarta összeállítani, magát előre pozicionálva.

Joób Márton eredetileg tizenkilenc egyéni jelölttel közösen tervezte indulását, azonban a Szögedi Polgárok Egyesületével történt szakítás miatt már biztosan kevesebb képviselőjelölt indul vele szövetségben, de független jelöltként. Úgy fogalmazott, egy-két körzet kivételével mindenhol ott lesz csapatának valamelyik tagja.

„A közösség bizalmának elnyerése az egyéni mandátumokban jelentkezik, a kompenzációs lista csak a hatalom gyakorlásának eszköze. Ha nyerek ott vagyok a közgyűlésben, ha nem nyerek nem vagyok ott a közgyűlésben. Ez így tiszta azt gondolom”

- mutatott rá Joób.

Négy napja van összegyűjtenie a kellő ajánlást Joób Mártonnak


Az előző ciklust még Botka László bizalmasaként kezdő, de 2020 óta már független jelöltként dolgozó városatya bizakodó, mint mondta jól állnak az aláírásgyűjtéssel. 

„Jól haladunk, azonban az idő szorít. Igen kellemetlen helyzetbe hozott bennünket, ez a Trójai Faló, de így is győzni tudunk, bízom az engem támogatókban”

- jelentette ki.

Joób Márton elmondta, hogy a célja változatlan, teljes rendszerváltást szeretne Szegeden. „Abban reménykedünk, hogy a választók végre fölismerik a civilek értékét és beléjük vetett bizalom távlati lehetőségét. Az eddig folyamatosan hallott üres propagandagépezet helyett a szegedi lakosság valódi gondjait kívánjuk megoldani, nagyban és kicsiben is”- zárta gondolatait Joób Márton.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.