Szeged

Bács-Kiskun már az átlagfizetésekben is lehagyta vármegyénket

Bács-Kiskun már az átlagfizetésekben is lehagyta vármegyénket

Kovács György
2024. május 23., csütörtök
Bács-Kiskun már az átlagfizetésekben is lehagyta vármegyénket

Csongrád-Csanád vármegye elsősége a legtöbb mutatóban már csak egy egyre távolodó emlék. Bács-Kiskun vármegye ipari termelése tavaly nyáron már közel négyszerese volt a Szeged központú vármegyénkhez képest. Ennek ellenére legutóbb még arról számolhattunk be, hogy régiónkon belül még nálunk volt a legmagasabb fizetés, de 2024. első negyedévében már ebben is lemaradtunk.

 

 

Az eredmény nem meglepő annak tükrében, hogy 2023-ban országos átlagon aluli volt a jövedelmek gyarapodása vármegyénkben, míg nyugati szomszédunknál átlagon felül nőttek. Békés vármegyében egyébként az országos átlaggal megegyező volt a bérnövekedés. 

A KSH legfrissebb, első negyedéves adatai alapján a bruttó fizetések:

Bács-Kiskun vármegye:534 606 forint
Csongrád-Csanád vármegye:533 117 forint
Békés vármegye:468 555 forint
Országos átlag:623 009 forint

 

 

 

 

 

 

Vármegyeszékhelyek között sereghajtó Szeged a régióban

A fizetesek.hu adatai bár nem reprezentatívak, több tízezer munkáltató és munkavállaló bérezése alapján adnak ki statisztikákat. A portál adatai szerint a három város közül Kecskemét 658 941 bruttó fizetéssel vezet a vármegyeszékhelyek között. Ezt Békéscsaba követi, 606 429 forintos jövedelemmel. Az utolsó pedig Szeged, a bruttó 598 668 forinttal.

 

Táblázat: Fizetesek.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.