Szeged

150 tétel közül kerül ki Szeged bora

150 tétel közül kerül ki Szeged bora

2024. május 20., hétfő
150 tétel közül kerül ki Szeged bora

Május 21-én kedden rendezik meg a hagyományos borversenyt az idei borfesztiválon.

Fotó: Tro Photography/Tari Robert

 

A 28. Szegedi Borfesztiválon ismét összemérik boraikat Magyarország nívós borászai. Szeged boráról pedig a szakemberek és a civil zsűri dönt.

A rendezvény történetéhez 1997 óta szorosan kapcsolódik a borverseny. A Szegedi Városkép és Piac Kft. által felkért szakértők mintegy 150 tételt értékelnek 2024-ben. A bírálók nem osztják meg egymással véleményüket, a bírálat szigorú tematika szerint történik, vak kóstolással.

A végső pontszámok a bírálók által adott pontok számtani átlagából keletkeznek, így ez alapján határozzák meg a sorrendet és ítélik oda a díjakat. 

Az ünnepélyes eredményhirdetés május 21-én, kedden 18 órakor lesz az ÁRKÁD Szeged színpadon. A borverseny elnöke idén az a Günzer Tamás, aki az év bortermelője Magyarországon 2023 cím tulajdonosa.

Ő adja majd át a magyar borászok által elnyerhető egyik legrangosabb hazai elismerést.

Tavaly a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok által készített 2019-es Tokaji Organikus Furmint Pezsgő Extra Brut lett Szeged város bora.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.