Szeged

Közpénzből kampányolhat Botka jelöltje

Közpénzből kampányolhat Botka jelöltje

Több ezer tő virágot kapott ajándékba egy újszegedi lakos

2024. április 19., péntek
Közpénzből kampányolhat Botka jelöltje

Közpénzből kampányolhat Botka momentumos jelöltje. Bár még a hivatalos jelöltállítás hátravan, a szegedi baloldal már vadul kampányol, és űgy tűnik közpénzből (is) teszik ezt.

Szép ajándékot, több ezer tő virágot kapott Körmendi Zoltán (Foró: Kormendi Zoltán facebook oldala)

 

A közpénzből fenntartott propagandamédia vezető hírben számolt be arról, hogy Körmendi Zoltán egynyári virágot oszt Újszegeden, pont abban a körzetben, ahol a Momentum tagja indulni szeretne az önkormányzati választásokon. Pont úgy teszi mindezt, ahogy az önkormányzat összes baloldali képviselője is teszi. 

Az osztogatással nincs is semmi baj, megszokhattuk, hogy Botka és a hozzá hű képviselők virágosztással igyekeznek „megvenni” a választókat.

A propaganda média büszke a közpénzből folytatott kampányra

 

Egy probléma azonban akad Körmendi virágosztásával. Ameddig a közpénzből vásárolt virágot megválasztott önkormányzati képviselők osztogatják, az, még ha kampánycélt is szolgál, és csak a Botkához hű képviselőknek jár, bár nem elegáns húzás, de jogileg rendben van, mert az osztogatók jogviszonyban állnak az önkormányzattal. A kérdés csupán annyi, hogy 

Körmendi Zoltán, mint egyszerű szegedi lakos, mivel szolgált rá arra, hogy egy legyen a szegediek közül, aki több ezer tő virágot kap ajándékba Botka Lászlótól. 

Ez még akkor sincs rendben, ha a képviselő jelöltségre hajtó momentumos azt továbbadta ingyen. 

Arra azért figyeltek Botkáék, hogy egy baloldali képviselő valamelyest legalizálja az eseményt, és ha valakinek kérdése van, akkor azt tudják mondani, hogy Mihálik Edvin osztott a virágot és párttársa, Körmendi Zoltán csak elksísérte. 

Ez azonban egy szimpla mutyi lenne. 

Az írásból ugyanis világosan kiderül, hogy Körmendi Zoltán ismerkedni ment a körzetbe lakókkal, ráadásul hétfőn Botka László őt jelölte ki arra, hogy szerezzen elég ajánlót ahhoz, hogy a baloldal jelöltje lehessen Újszegeden. 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.