Szeged

Fülöp László: Büszke vagyok arra, hogy én is a Szegedi Tudományegyetem hallgatója lehettem!

Fülöp László: Büszke vagyok arra, hogy én is a Szegedi Tudományegyetem hallgatója lehettem!

A polgármesterjelölt arra törekszik a jövőben, hogy a város és az egyetem kapcsolata ismét hatékony és gyümölcsöző legyen

2024. április 13., szombat
Fülöp László: Büszke vagyok arra, hogy én is a Szegedi Tudományegyetem hallgatója lehettem!

Ahogy beszámoltunk róla, elindult Szegeden az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozat, amelyen a Fidesz és a KDNP polgármesterjelöltje is személyesen jelen volt.

Fotó: Fülöp László Facebook oldala

 

Hét héten át, hetven helyszínen mintegy háromszáz eseménnyel - kiállításokkal, tudományos és ismeretterjesztő előadásokkal, konferenciákkal, színházi bemutatókkal, koncertekkel és szórakoztató programokkal - várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz.

Az Egyetemi Tavasz, a Szegedi Tudományegyetem rendezvénysorozatát 2004 óta minden áprilisban megrendezi az SZTE Kulturális Iroda.

Balázs-Piri Soma ünnepi koncertjével nyitotta meg kapuit ezúttal az Egyetemi Tavasz. A megnyitón dr. Rovó László rektor okleveleket adott át a Hallgatói Művészeti Verseny díjazottjainak.

Fülöp László azt írta bejegyzésében, hogy 

Büszke vagyok arra, hogy én is a Szegedi Tudományegyetem hallgatója lehettem!

Hozzátette, arra törekszik majd a jövőben, hogy a város és az egyetem kapcsolata ismét hatékony és gyümölcsöző legyen,

 mert ez mindannyiunk közös érdeke!

Fotó: Fülöp László Facebook oldala

 

A város, az egyetem és a kormány ugyanabban érdekelt

A polgármesterjelölt korábban arról beszélt, hogy a város és a Szegedi Tudományegyetem között egy szoros kapcsolatra van szükség.

Kiemelte, hogy közös stratégiát kell alkotni, mindenről tájékoztatni kell a szegedi polgárokat a polgármesterjelölt meglátása szerint. Fontos lépés lenne a szolgálati lakások biztosítása és az ösztöndíj alapítás. Be kell mutatni az értékeket, hogy a cégek ide települjenek, és alkalmazzák a fiatalokat, akik előtt így karrierlehetőség nyílna.

Azt is hangsúlyozta korábban Fülöp László, hogy visszaterelné a helyes útra a város és az egyetem kapcsolatát. A megoldás hosszú távon csak az lehet, hogy szoros az együttműködés a felek között. 

 

A jelenlegi városvezetés nem ápol jó kapcsolatot az egyetemmel

A város egyáltalán nem nyit az SZTE felé, pedig lenne rá lehetősége. Fülöp László már korábban kijelentette, hogy változásokat hozna az SZTE és a város kapcsolatában.

Nem tudom miért alakult ez így. A megoldás hosszú távon csak az lehet, hogy szoros együttműködés, közös stratégiaalkotás legyen az egyetem és a város között. Például a polgármester és a rektor rendszeresen tarthatna együtt sajtótájékoztatót, beszámolót a közös ügyekről, a közös projektekről, beruházásokról. Emellett a polgármesteri tanácsadó testületben is helyet kell kapjon egy egyetemi vezető, hogy a döntéshozatalokban is részt vehessen

- mondta a polgármesterjelölt a Szeged Választ című podcast adásában, hangsúlyozva, hogy megválasztása esetén az egyik fő feladata lesz az egyetem és a város kapcsolatának helyreállítása.




 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.