Szeged

Figyelmetlenségből a mozdony elé hajtott - vádat emeltek ellene

Figyelmetlenségből a mozdony elé hajtott - vádat emeltek ellene

2024. április 15., hétfő
Figyelmetlenségből a mozdony elé hajtott - vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy teherautóval hajtott az átépítés alatt álló vasúti átjáróba, majd egy mozdonnyal ütközött.


A vádirat szerint a vádlott 2023. február 6. napján éjjel 2 óra körül közlekedett egy megyebeli kistelepülés belterületén az általa vezetett tehergépkocsival. A vasúti átjáró átépítése miatt a forgalmi rend megváltozott, erre többszörös jelzőtáblákkal, sebesség korlátozással hívták fel a közlekedők figyelmét, amellett, hogy láthatósági mellényt viselő jelzőőr is szolgálatot teljesített. A vádlott a vasúti átjáró megközelítése és az azon való áthaladás során fáradtságából eredő figyelmetlensége miatt nem vette észre a jelzőőr tiltó jelzését és a mozdonyból, valamint 19 tehervagonból álló szerelvény elé hajtott. A mozdonyvezető vészfékezése ellenére a tehergépkocsi a mozdony elejével ütközött és a vasúti töltés mellé sodródott, míg a vasúti szerelvény mintegy 135 méter múlva állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt, a mozdony és a tehergépkocsi eleje rongálódott meg.


Az ügyészség a vádlottat a közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével vádolja.


A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.