Sport

Mikler Roland ott tesz meg mindent a sikerért, ahol a kapitány számít rá

Mikler Roland ott tesz meg mindent a sikerért, ahol a kapitány számít rá

1 órája
Mikler Roland ott tesz meg mindent a sikerért, ahol a kapitány számít rá

A Pick Szeged kapuslegendája, Mikler Roland kiválóan védett a szombati, szlovénok elleni olimpiai felkészülési mérkőzésen, és bízik benne, hogy tornán is bizonyíthat. A rutinos hálóőr jelenleg Chema Rodríguez tartalékjai között szerepel.

 

Mikler Roland a Nemzeti Sportnak adott interjúban hangsúlyozta milyen jó volt ismét játszani, együtt pályán lenni a válogatott csapattársakkal.

Én talán nem is a győzelemnek örültem a legjobban, hanem hogy végre mérkőzést játszottunk. Hosszú idő után léphettünk pályára meccsen így együtt, én még többet hiányoztam, és most jó érzés volt játszani. Persze hazai pályán nyerni akartunk, de ennél fontosabbnak bizonyult, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, megérezze, milyen a pályán lenni, játszani egy kemény rivális ellen, nem csak egymás között. Szerintem a csapat egész jó arcát mutatta, nyilván voltak hibák, de ebben az időszakban ezek még belefértek.

Még van esély a keretbe kerülni.

Egyelőre ez nem a végleges benevezett lista, tizenhét játékos van a keretben és mindenki előtt nyitva a kapu, hogy bekerüljön a csapatba. Mindannyian ezért küzdünk. Ha a szövetségi kapitány a pályán számít rám, akkor ott teszek meg mindent a sikerekért, ha a pályán kívül, akkor is ugyanez lesz a helyzet

- mondta a rutinos kapus, aki kiemelte, mennyire is fontos volt egy ilyen színvonalú meccset játszani.

Tényleg fontos volt, hogy ilyen minőségű mérkőzést játszottunk. Én már a múlt héten is szívesen pályára léptem volna, mert eléggé monoton egy edzőtábor és benne van a játékosok fejében, hogy kezdjük már az olimpiát, játsszuk már a meccseket. Végre eljött ez a pillanat, ahogy mondtam, tetszett a játékunk. Az első félidőben még sokat hibáztunk, a második már a mi elképzelésünk szerint alakult.

Második olimpiájára készül Mikler Roland és Lékai Máté is. A szegedi kapus elmondta, hogyan látja az első ötkarikás játékukra készülő fiatalok segítését.

Nem kell senkit nyugtatni, sőt… Mivel a többiek nem jártak még olimpián, nem is tudják, mi vár rájuk. Nyilván a felhajtás sokkal nagyobb, de ott is csak kézilabdázni kell, ha meg messzire eljutunk és nő a tét, akkor kell egy nagyot ugrani.

Zárásként Mikler kitért az Egyiptom elleni olimpiai nyitókörre.

Ez tűnik most a legfontosabb összecsapásnak, és ha nyernénk, akkor magabiztosabban, még több önbizalommal várhatnánk a folytatást. Kiváló csapat az afrikai, bízom benne, hogy az első meccs pozitív élményt nyújt mindenkinek és lendületet ad a folytatásra.

 A teljes interjú itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.