Szeged

Fia nevében vett fel hiteleket egy szegedi nő

Fia nevében vett fel hiteleket egy szegedi nő

2024. április 8., hétfő
Fia nevében vett fel hiteleket egy szegedi nő

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a fia nevére nyitott bankszámlát, majd a felvett hiteleket nem fizette vissza.

A vádirat szerint a vádlott a 2010-es évek elején nyitott bankszámlát az akkor még kiskorú fia nevére, de a saját telefonszámát és e-mail címét megadva. Ezt követően 2019. októbere és 2020. augusztusa között az akkor már felnőttorú gyermeke tudta és beleegyezése nélkül 3 részletben és összesen mintegy

 10 millió forint értékben vett fel hitelt a számlát vezető pénzintézettől. 

A vádlott minden esetben e-bankon keresztül igényelte a hitelt és egy-két hónap törlesztés után már többet nem fizetett. A bank a követelését engedményezte, melyet követően a tartozás megfizetésére a vádlott fiát szólították fel.

Az ügyészség vádlottat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.