Szeged

Családi nap a Füvészkertben

Családi nap a Füvészkertben

A menetlevelet érvényesítők között a Füvészkert ajándékcsomagokat sorsoltak ki.

Márton Andrea
2024. április 21., vasárnap
Fotó: szegedma
Családi nap a Füvészkertben

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje április 20-án szombaton, szervezet a Föld Napjához kapcsolódó családi napot.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen várták a látogatókat. (Fotó: Márton Andrea)

A családokat egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrán vehettek részt, amelyben partnereink a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt., a Csemete Egyesület, a Komposztfutár, és a TEBE Csomagolásmentes Bolt volt.

Az állomásokon mindenki kipróbálhatta ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek különböző öko-játékokkal játszhattak. Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatták meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké.

Kézműves kiállítókat, növény árusokat, gasztro termékeket forgalmazókat is megtalálhattak a rendezvényen. Célunk, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertessük a látogatókkal.

Kora délután pedig a Habakuk Zenekar Óvjuk meg a Földet! című zenés gyermekműsorán vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt.

Az eseményről kép és videó felvétel is készült, amelyeket az alábbiakban tekinthet meg:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.