Szeged

A nyarat idéző idő folytatódik: közel 30 fok lesz Szegeden

A nyarat idéző idő folytatódik: közel 30 fok lesz Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 14., vasárnap
A nyarat idéző idő folytatódik: közel 30 fok lesz Szegeden

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik. Már úton van a lehűlést hozó hidegfront, de érkezéséig még a napi maximum-hőmérsékleti rekordok is veszélybe kerülhetnek.

 

Többnyire napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, de helyenként időszakosan gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden ma még melegebb: akár 28 Celsius fok is várható.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.