Szeged

Továbbra is a szokásosnál enyhébb lesz az időjárás

Továbbra is a szokásosnál enyhébb lesz az időjárás

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 2., szombat
Továbbra is a szokásosnál enyhébb lesz az időjárás

Tovább folytatódik a változékony, a szokásosnál jóval enyhébb időjárás. A csapadéktevékenység és a vastagabb felhők egyre inkább az ország keleti felére összpontosulnak.

 

 

A Dunántúlon a látási viszonyok javulnak, a zárt felhőtakaró pedig lassanként szakadozik, de északon, északkeleten tartósan borult marad az ég. A keleti megyékben és a középső országrészben több helyen lehet eső, zápor. Éjfélig azonban már nagy területen csökken a felhőzet, ugyanakkor maradnak felhősebb körzetek. A délkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul, de a tartósan borult részeken néhol csak 9, 10, a naposabb déli, délnyugati tájakon akár 18, 19 fok is lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a 15 fokot is eléri a szombati hőmérséklet.

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az arra érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni - írja a Köpönyeg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.