Szeged

SzegedMA podcast: Tartozzon Szeged a győztesek közé!

SzegedMA podcast: Tartozzon Szeged a győztesek közé!

Új podcast sorozatot indítunk Szeged Választ címmel. Első vendégünk Fülöp László, a Fidesz és a KDNP szegedi polgármesterjelöltje.

2024. március 4., hétfő
SzegedMA podcast: Tartozzon Szeged a győztesek közé!

Új podcast sorozatot indítunk Szeged Választ címmel. Első vendégünk Fülöp László, a Fidesz és a KDNP szegedi polgármesterjelöltje.

Bár hosszasan győzködni nem kellett, de több tartalmas beszélgetés után döntött úgy Fülöp László, hogy elfogadja a Fidesz és a KDNP felkérését és polgármester jelöltként induljon Szegeden, a június 9-ei önkormányzati választáson. 

„Tavaly nyáron kezdtünk beszélgetni önkormányzati képviselőkkel, Mihálffy Béla országgyűlési képviselővel, Nagy Attila választókerületi elnökkel a közéletről. Addig beszélgettünk, és olyan mélységig jutottunk, hogy feltették nekem a kérdést, hogy elvállalnám-e a munkát és indulnék-e polgármesterjelöltként. Sokat nem kellett gondolkodnom, mert mindig érdekelt a közélet és a politika is, és úgy érzem tenni is tudok Szegedért, így végül egymás kezébe csaptunk”

-árulta el a jelölés folyamatát podcast beszélgetésünkben Fülöp László.

Tartozzon Szeged a győztesek közé

A jelöltsége bejelentése után, első beszédében megfogalmazott egy, a kampány során irányt adó mondatot: „Tartozzon Szeged a győztesek közé!” Fülöp László részletezte, hogy mi kell ahhoz, hogy a kijelentés valósággá váljon.

„Most dől el, hogy hogyan élünk majd az elkövetkező öt-tíz éveben. Szeged csak megyeget előre, de inkább csak ötletszerűen, nem látom mögötte a víziót, nem látom azt, hogy olyan lépéseket tennének, amelyeket már évekkel ezelőtt elterveztek”

-részletezte Fülöp László. Hozzátette, hogy az egyik legfontosabb célja, hogy az ország jól működő nagyvárosai közé zárkóztassa Szegedet, ehhez azonban szemléletváltásra van szükség.

BYD hatalmas változásokat hozhat Szegeden

Orbán Viktor néhány nappal ezelőtt egyeztetett a BYD gyár vezetőivel. A megbeszélések után a miniszterelnök határozottan kijelentette, hogy a beruházás, az ipar fejlesztése mellett változásokat kell hozzon Szeged életében. Az már most érezhető, hogy soha nem látott méretű bevétele lehet a városnak, ezt azonban jól kell felhasználni ahhoz, hogy Szeged nyerjen a BYD gyár érkezésével.

„Ha okosan használjuk fel a beérkezett iparűzési adót, akkor azt vissza kell forgatni a gazdaságba. Vállalkozó fejjel kell gondolkodni, mert ha a gazdaság működik, akkor minden működik, ha az nem működik, akkor semmi nem működik

”-jelentette ki a polgármesterjelölt.

A Szeged Választ podcastban Fülöp Lászlóval részletesen beszélgettünk még Szeged közlekedéséről és a tömegközlekedéséről, az egyetem és a város kapcsolatáról, sőt azt is elárulta a polgármesterjelölt, hogy mi az egyik nagy különbség közte és Botka László között.

A beszélgetést itt tudja meghallgatni teljes terjedelemben:

 

Teljes terjedelemben Spotify-on vagy Youtube-on is meghallgatható a beszélgetés:

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.