Szeged

Szegeden tart irodalmi délutánt Lovas Ildikó

Szegeden tart irodalmi délutánt Lovas Ildikó

2024. március 18., hétfő
Szegeden tart irodalmi délutánt Lovas Ildikó

Lovas Ildikó József Attila-díjas író, kritikus, műfordító és szerkesztő lesz a Somogyi-könyvtár vendége kedden. Irodalmi délután keretében a Szabadkán élő szerző életútjából kiemelt műveket vesznek majd sorra olyan szemszögből, hogy mi dolga az írónőnek húsz évesen, anyaként és érett nőként. A délután folyamán az írónő beszélgetőtársai Bogoly József Ágoston irodalomtörténész és Pap Éva szegedi író lesznek. 

Az eseményen szövegek felolvasásával közreműködnek: Budai Gabriella Ágnes és Volentér Erika előadóművészek. 

A szerző az esemény végén ajándékkönyvekkel kedveskedik a résztvevőknek.

Lovas Ildikónak 1978 óta jelennek meg írásai, számos novellaantológiában szerepel egy-egy alkotása. Művei az elmúlt évtizedekben szerb nyelven megjelent magyar szerzők antológiájának mindegyikében szerepelnek. 2007-ben, Spanyol menyasszony címmel megjelent regényéből a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban, Urbán András rendezésében színházi darab is készült 2014-ben. Önálló, saját alkotásai mellett műfordításai is színesítik a vajdasági magyar és szerbiai közösség kultúráját.


 

 

Irodalmi délután Lovas Ildikóval - 1

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.