Szeged

Szeged is a népszerű a vidéki szálláshelyek között

Szeged is a népszerű a vidéki szálláshelyek között

2024. március 11., hétfő
Szeged is a népszerű a vidéki szálláshelyek között

A vidéki szálláshelyeken több mint 19 millió vendégéjszakát töltöttek el tavaly a belföldi vendégek - közölte a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel.

 

 

Kiemelték, hogy a hazai turisztikai forgalom kétharmada a vidéki szálláshelyeken jelentkezett 2023-ban, ahová a vendégek 74 százaléka belföldről érkezett. 

Az MTÜ az általa létrehozott NTAK adatai alapján megállapította, hogy a vármegyék közül a legtöbb, 1 millió 248 ezer belföldi turista - a fővárost nem beleszámítva - Pest vármegyéből kelt útra tavaly, akik közül a legtöbben Siófokra, Hajdúszoboszlóra és Egerbe utaztak. Ráadásul a legtöbb (3,1 millió) vendégéjszakát 2023-ban szintén Pest vármegye turistái töltötték az országban. A második legtöbb belföldi utazót Győr-Moson-Sopron vármegye adta, innen a turisták leginkább Zalakaros, Balatonfüred és Siófok felé vették az irányt, csakúgy, mint a dobogó harmadik fokán álló Komárom-Esztergom turistái.

A legtöbb vendégházat pedig Békés turistái foglalták le, elsősorban Egerben, Siófokon, Szegeden és Békésszentandráson.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.