Szeged

Nők a Tudományban Kiválósági Díjat kapott a szegedi Kohajda Mónika (Videó)

Nők a Tudományban Kiválósági Díjat kapott a szegedi Kohajda Mónika (Videó)

Márton Andrea
2024. március 8., péntek
Nők a Tudományban Kiválósági Díjat kapott a szegedi Kohajda Mónika (Videó)

A Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület a szakterületükön legkiválóbb kutatónők munkásságának elismerésére 2013-ban alapította meg a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, melyet az idei nőnaphoz kötődően a Magyar Tudományos Akadémia és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével tizenegyedik alkalommal ítéltek oda.

 

A kiemelkedő kutatói teljesítményhez nélkülözhetetlenek a mindennapi munkát segítő technikusok, laboránsok, asszisztensek és szakmai segítők is. Közülük az idei évben Kohajda Mónika, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika laborasszisztense részesült Nők a Tudományban Kiválósági Díjban, aki 29 éve támogatja „Labor-Anyuként” az intézményben dolgozó orvosok, biológusok és PhD-hallgatók kutatásait.

A díjazott rendkívüli munkabíró képessége, kivételes szorgalma, végtelen türelme és lelkiismeretessége révén minden sejtbiológiai kutatásokhoz szükséges módszert elsajátított, az elmúlt időszakban pedig a Sejtbiológia Laboratórium aktív tagjaként pikkelysömörrel kapcsolatos vizsgálatokban vesz részt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.