Szeged

Már megint büdös a szegedi Centrum-gödör

Már megint büdös a szegedi Centrum-gödör

Márton Andrea
2024. március 4., hétfő
Már megint büdös a szegedi Centrum-gödör

Vízi növények és zöld békanyál borít be egy foghíjtelki gödörben kialakult tavat Szeged belvárosában – számolt be az RTL Híradó.

 

A gödör sztorija négy évtizede húzódik és sajnos a város vezetése sem tűnik motiváltnak a belváros egyik higiéniailag is kritikus szégyenfoltjának felszámolásában. A 30-as évek világválsága között álmodták meg Szeged második városházáját, uszodát, hullámfürdőt, nemzetközi autószervizt, egy hatalmas állami hivatalt de még egy 110 lakásos bérpalotát is, két évre rá 1932-ben pedig egy vásárcsarnokot.

A gödör időről időre megtelik esővízzel, és vízinövények is vannak benne. Ha nem venné körül kerítés, és az emberek nem dobálnának bele üvegeket, más szemetet, műanyag széket, nyáron csónakázótónak, télen korcsolyapályának is lehetne használni.

Ebben a felháborító mocsokban kell itt élnünk.

A riportban az egyik interjúalany arról beszél, most lett elegük a gödörből. Másoknak már jó ideje elegük van belőle, Facebook-csoport is született azzal a szándékkal, hogy sürgesse a probléma megoldását. Ez azért nehéz, mert a terület magántulajdonban van, és a tulajdoni lap jelzálog- és vételijog-bejegyzésekkel van tele.

Nyáron borzalmas, büdös is, legyek, olyan, mintha marhatelepen lennénk körülbelül, télen meg mindenféle szemetet bedobálnak. Történni nem történik semmi, és ez egyre rosszabb és rosszabb lesz.

Ennek ellenében a városvezetés csak tétlenül ül, nem tesz semmit annak érdekében, mint Szeged szégyenfoltja eltűnjön.

https://rtl.hu/hirado/2024/03/02/buzlo-godor-szeged-belvarosaban

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.