Szeged

Ma is felhős, de melegebb idő lesz Szegeden

Ma is felhős, de melegebb idő lesz Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 14., csütörtök
Ma is felhős, de melegebb idő lesz Szegeden

Az időjárásunkat alakító hidegörvény keletebbre helyeződik, kicsit enyhébb légtömeg érkezik, majd szombaton hidegfront zavar bele a hosszú hétvégébe.

 

A kezdetben borongós tájakon napközben gomolyosodik a felhőzet, máshol a napos időt követően erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, a gomolyfelhők össze is állhatnak. Záporeső csak néhol fordulhat elő. Az északnyugati, északi szelet már csak kevés helyen kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő este 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

14 fokig is felkúszhat a maximum hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.