Szeged

Lefutották a VI. Szeged Maratont

Lefutották a VI. Szeged Maratont

Szeged belvárosának legszebb részein haladtak át a futók

2024. március 24., vasárnap
Lefutották a VI. Szeged Maratont

Vasárnap rendezték meg a VI. Szeged Maratont, amelyen ismét több százan álltak rajthoz a különböző távokon. Egy olyan pálya várta idén a futókat, amely csak a szegedi belvárost érintette.

Fotó: Török János / DM

 

A rajt és a cél is a Dóm téren volt. Lehetett nevezni a 42,2 kilométeres, klasszikus maratoni távra, volt az opciók között egy 31,5 kilométeres kör, és egy 21,1 kilométeres félmaraton, valamint a 10,5 kilométeres táv, és egy 500 méteres gyerekfutam is. A főszervező szerint a legtöbben a maratonra neveztek.

Az időjárás eleinte egyébként nem volt kellemes, a futóknak esőben kellett rajthoz állniuk, de ezt nem vette el a kedvét senkinek a sportolástól. Az időjárás inkább a szervezőknek okozott fejfájást. A sátrakat ugyanis már szombaton felállították, de este tíz óra körül jött egy akkora széllökés, hogy mindegyiket felborította, így éjfélig dolgoztak azon, hogy vasárnap reggelre minden rendben legyen -  írja a Délmagyar.

A csapatok 2-8 fős maratoni váltókban tudnak indulni. Érdekes, hogy a szegedi verseny népszerűségét az is mutatja, hogy nem csak a városból, hanem Csongrád-Csanád vármegyéből is érkeztek versenyzők.

A szervezés a futók szerint kiváló volt, volt elég frissítőpont, és a mostani, új útvonal pedig valóban Szeged belvárosának legszebb részein vitte őket keresztül.

Egy részletesebb beszámoló és egy galéria itt tekinthető meg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.