Szeged

Könyvbemutatót tartanak az MCC szegedi képzési központjában

Könyvbemutatót tartanak az MCC szegedi képzési központjában

2024. március 24., vasárnap
Könyvbemutatót tartanak az MCC szegedi képzési központjában

 Szerdán délután 5 órától várnak mindenkit, Sohrab Ahmari iráni író munkásságával lehet megismerkedni.

 

A ma embere az élet minden területén legfőbb értékként hirdeti a személyes szabadságot, és a hagyományt egyfajta béklyónak tekinti. Holott, ha hátat fordítunk a tradíciónak, a létezés legbiztosabb alapjától szakadunk el. Az iráni származású Sohrab Ahmari felnőttként vált kereszténnyé.

A zsidó-keresztény alapokon nyugvó nyugati kultúra nem ivódott a sejtjeibe hosszú évszázadokon át, talán ezért is képes úgy tekinteni a hagyományunkra, ahogyan a hozzá hasonlóan kacskaringós utat bejárt nagy elődök Szent Ágostontól John Henry Newmanig.
Ahmari könyvében számos mély és spirituális kérdés megválaszolásához nem kisebb gondolkodókat hív segítségül, mint Aquinói Szent Tamás, Seneca, Konfuciusz vagy éppen Alekszandr Szolzsenyicin, C. S. Lewis és Abraham Joshua Heschel rabbi.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.