Szeged

György László: A BYD gyárral mindenki jól járhat

György László: A BYD gyárral mindenki jól járhat

Több okból is jó, hogy egy ilyen gyár Szegedre költözik

2024. március 19., kedd
György László: A BYD gyárral mindenki jól járhat

A kisvállakozások is jól járnak azzal, hogy Szegedre települ a BYD autógyár György László szerint. A kormánybiztos beszélt lapunknak arról is, hogy Magyarország nem összeszerelő üzem, és a kormány egyre többet költ kutatás-fejlesztésre - írja Délmagyar.

Fotó: Karnok Csaba / DM

 

Magyarország nem összeszerelő üzem, és nagyon érdekes, hogy azok bírálják a kormányt ezzel, akik több mint tíz évvel ezelőtt nem hittek abban, hogy egymillió új munkahelyet fogunk létrehozni 

- mondta a Délmagyarnak a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos, aki a szegedi Fidelitas meghívására érkezett a városba.

A kormánybiztos kiemelte az ELI lézerközpontot, ami szerinte nagyban hozzájárul az egyetemmel ahhoz, hogy Szeged egy tudásintenzív, magas hozzáadott értéket előállító, és magas béreket fizetni képes régiója legyen az országnak.

 

Kecskemét és a Mercedes-gyár egy jó példa

Görgy László a BYD elektromosautógyárral kapcsolatban arról beszélt, hogy meg kell nézni Kecskemétet, ahol gombamód szaporodnak a szolgáltatóhelyek, és a kiskereskedők is nyertesen jöttek ki a Mercedes gyár odatelepülésével, vagyis mindenki jól járt.

Több ok miatt is jó, hogy egy ilyen gyár hazánkba, jelen esetben Szegedre költözik, mert 90 százalékos exportarányával az itt élők tortáját növeli

- jelentette ki.

A teljes cikk itt olvasható el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.