Szeged

Gyermekeknek szánt adományból loptak (Videó)

Gyermekeknek szánt adományból loptak (Videó)

2024. március 7., csütörtök
Gyermekeknek szánt adományból loptak (Videó)

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik tavaly nyáron, Szegeden törtek fel egy adománygyűjtő ládát és vitték el az abban lévő pénzt.

 

A vádirat szerint 2023. június 29-én, éjfélt követően a szegedi buszpályaudvar közelében az egyik vádlott egy vasrúddal betörte egy élelmiszerüzlet bejárati ajtaját, majd a boltba mindketten bemásztak. Egyikük többször a földhöz vágott egy üvegből készült pénzgyűjtő dobozt, melyben rászoruló gyermekek étkeztetésére szánt adományok voltak. A kiömlött pénz nagy részét gyorsan összeszedték, majd az üzletet sietve elhagyták.

 

A vádlottak az adománygyűjtőből 50.000 Ft-ot meg nem haladó összeget vittek el, ugyanakkor a betöréssel ennél jóval nagyobb kárt okoztak, csak a bejárati ajtó helyreállítása 150.000 Ft-ba került.

 

A büntetett előéletű vádlottakat – egyiküket mint különös és többszörös visszaesőt – a járási ügyészség társtettességben elkövetett lopás vétségével vádolja.

 

A vádemeléskor letartóztatásában lévő terheltek bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.