Szeged

Fülöp László: A Rheinmetall üzeme Szegednek újabb 250-300 munkahelyet teremt

Fülöp László: A Rheinmetall üzeme Szegednek újabb 250-300 munkahelyet teremt

2024. március 26., kedd
Fülöp László: A Rheinmetall üzeme Szegednek újabb 250-300 munkahelyet teremt

Ahogy beszámoltunk róla, a német hadiipari óriás, a Rheinmetall Szegeden, az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont mellett építi meg negyedik hazai üzemét, amelynek ünnepélyes alapkőletétele kedd délelőtt volt. Az eseményen a Fidesz és a KDNP polgármesterjelöltje is részt vett.

Fotó: Fülöp László Facebook oldala.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédében kiemelte, hogy a Rheinmetallt mint védelmiipari befektetőt ismerhették meg a magyarok. Az új üzem is kapcsolódik ehhez, de attól független lesz.

Itt egy olyan különleges, élenjáró technológiát fognak gyártani, amely az elektromobilitás és a hidrogénüzemű járművek tekintetében hatalmas lépés lesz Magyarország számára. Azon dolgozunk, hogy megnyerjük a magyaroknak a jövőt.

- fogalmazott a miniszter.

Fülöp László arra hívja fel a figyelmet, hogy ez az üzem Szegednek újabb 250-300 munkahelyet teremt és az egyetemmel együttműködve kutató és tudásbázis kiépítése is megvalósul majd.

Hangsúlyozta, hogy 

az elmúlt pár hónapban ez már a második beruházás, amit városunkban köszönthetünk a Magyar Kormány befektetőbarát politikájának köszönhetően. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.