Szeged

Felhős idő, akár záporok is kialakulhatnak Szegeden

Felhős idő, akár záporok is kialakulhatnak Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 13., szerda
Felhős idő, akár záporok is kialakulhatnak Szegeden

A fölöttünk létrejött ciklon fokozatosan halad kelet felé, így szerdán az ország keleti tájain még okozhat esőt, záport. Ezt követően átmenetileg megnyugszik felettünk a légkör, és enyhébb léghullámok is érkeznek.

 

Ma a Dunántúlon szakadozottabb, gomolyosabb, attól keletre a nap nagyobb részében vastagabb, zártabb lesz a felhőtakaró, majd délutántól előbbi tájunkon már elkezd határozottan csökkenni a felhőzet. Főleg az északkeleti, keleti megyékben, délutántól már inkább a Makó-Salgótarján vonal szélesebb sávjában várható további eső, zápor. Az északnyugati szelet a Dunántúl mellett napközben már az északkeleti megyékben is erős, néhol viharos lökések kísérik, érezhetően csak estére veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a maximum hőmérséklet nem éri majd el a 10 fokot.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.