Szeged

Botka László közpénzen járatja le Joób Mártont.

Botka László közpénzen járatja le Joób Mártont.

Olvasói észrevétel a szegedi önkormányzat propaganda médiájáról

2024. március 7., csütörtök
Botka László közpénzen járatja le Joób Mártont.

 

 

Szeged város vezetése és a szegedi önkormányzat évente több, mint 500 millió forintot költ el a propaganda médiájának fenntartására. A Szeged.hu, Szeged Tv és a Szegedi tükör hetente megjelenő kiadványait, amely egytől egyig Botka László népszerűsítésével foglalkoznak, a szegedi adófizetők pénzéből tartják fent.

 Ellentétben más médiák működésével, Botka László polgármester propaganda médiájánál nem számít az, hogy hogy jön-e hirdető vagy támogató, mivel nem piaci alapon működik, és nem piaci alapon tartja fent magát, hanem közel 100%-ban mi mindannyian, szegedi adófizetők fizetjük meg azt, hogy a polgármester saját magát népszerűsítse ezekben. 

És ahogy lenni szokott a nem piaci alapon működő, tehát versenytárs nélkül működő médiáknál, a színvonal kritikán aluli. 

Így fordulhat elő az, hogy a főszerkesztő nemes egyszerűséggel annyit ír más szegedi újságíróknak, “egyetek szart”. Egy ilyen és ehhez hasonló megjegyzésért egy piaci alapon működő médiánál azonnali felmondás járna, de nem úgy Botka László propaganda médiájánál. Kritikán aluli az is, hogy az 500 millió forintból fenntartott média, Joób Márton büntetőügyéről valótlanságokat állítva, tudatosan lejárató cikket és riportot hoz le, és ezáltal közpénzből finanszírozva,

 az emberek által kedvelt és köztiszteletben álló önkormányzati képviselővel, Joób Mártonnal szemben tudatos karaktergyilkosságot folytat.

Álláspontom szerint át kellene gondolni azt, hogy egészséges-e az önkormányzatnak szinte 100%-ban önerőből finanszírozott médiát fenntartani, aminek az olvasottsága és népszerűsége más piaci alapon működő médiához képest csekély, tartalma és politikai orientációja pedig igen egyoldalú. 

Megengedheti-e magának Botka László polgármester azt, hogy a város lapjában lejárató cikkek jelenjenek meg azokról, akik bizonyos kérdésekben más álláspontot képviselnek, mint ő?

Üdvözlettel: Szabó László 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.