Szeged

Balesetet okozott egy férfi Szeged belvárosában

Balesetet okozott egy férfi Szeged belvárosában

2024. március 4., hétfő
Balesetet okozott egy férfi Szeged belvárosában

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a lengyel férfivel szemben, aki tavaly márciusban okozott balesetet Szeged belvárosában és még a helyszínről is elfutott.

A vádirat szerint a vádlott 2023. március 9. napján éjjel 3 óra körül közlekedett Szeged belvárosában az általa vezetett személygépkocsival. A vádlott a vezetést megelőzően szeszes italt ivott és kábítószert is fogyasztott és ezek miatt figyelmetlenségből nem vette észre, hogy az egyik kereszteződésben a jelzőlámpa pirosat mutat. A vádlott így változatlan sebességgel behajtva a kereszteződésbe összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A vétlen gépkocsi egy fának ütközött, sofőrjének és utasának 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. 

A vádlott a baleset helyszínéről az autójából kiszállva elfutott és mintegy 10 perc múlva fogták el őt a rendőrök.

 Az ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.
A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.