Szeged

Alvó hajléktalanokat akartak kifosztani - eljárás indult ellenük

Alvó hajléktalanokat akartak kifosztani - eljárás indult ellenük

2024. március 12., kedd
Alvó hajléktalanokat akartak kifosztani - eljárás indult ellenük

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel és nővel szemben, akik utcán alvó sértetteket akartak meglopni, majd miután rajtakapták őket, verekedésbe keveredtek.


A vádirat szerint a vádlottak 2023. szeptember 12. napján 18 óra körül lettek figyelmesek az egyik szegedi téren a sövények mellett ittas állapotban alvó sértettekre. Ezután a férfi figyelő segítsége mellett a nő odalépett az egyik sértetthez és a nadrágzsebébe nyúlva megkísérelte ellopni a pénztárcáját. A sértett azonban felébredt és a gyanúsítottakkal vitába keveredett, melynek során a nő a sértettet saját mankójával fejen ütötte, majd fejbe rúgta és meg is taposta. A verekedésre felébredő másik két sértett is hasonlóan járt, a két gyanúsított őket is hangos szidalmazások kíséretében megrugdosta és mankóval bántalmazta. A cselekményeknek a kiérkező rendőrök vetettek véget. A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.


Az ügyészség a vádlottakat kifosztás bűntettének kísérletével és garázdaság vétség elkövetésével vádolja.


A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.