Szeged

Vasárnapi Kávé - Boldizsár Dalma: Örülök ha tudok valakit motiválni és erőt adni számára

Vasárnapi Kávé - Boldizsár Dalma: Örülök ha tudok valakit motiválni és erőt adni számára

Én ilyen vagyok, pörgős, szeretek nagyon sok mindent megcsinálni, igyekszem a maximumon kivitelezni.

Márton Andrea
2024. február 11., vasárnap
Vasárnapi Kávé - Boldizsár Dalma: Örülök ha tudok valakit motiválni és erőt adni számára

A Vasárnapi kávé című sorozatunk e heti részében Boldizsár Dalma szépségkirálynő, országos bajnok kajakos, az MVM Szeged VE versenyzője. Beszélgettünk a szépségverseny által nyújtott élményeiről, céljairól és a májusi versenyre való készülődéséről.

A győztes lányok: Zatonskaya Aloyna, Boldizsár Dalma, Demeter Ramóna Fotó: Zentai Zsuzsa/Miss Spinner

 

Idén ötödik alkalommal rendezték meg az egyedülálló Miss Spinner International szépségversenyt, amire kerekesszékes hölgyek jelentkezését várták. 18-tól 48 éves korosztályig összesen kilenc gyönyörű hölgyet választottak be a döntőbe. A rendezvény egyik fő célja felhívni a figyelmet a nőiességre, valamint arra, hogy a nő kerekesszékben is nő marad. Az elmúlt évek során számos híresség csatlakozott a kezdeményezéshez, az idei zsűriben többek között helyet foglalt Gubik Petra színésznő, Peller Anna színésznő, műsorvezető, Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gianni Annoni televíziós műsorvezető, szakács, valamint Balogh-Madár Emese V. kerület alpolgármester asszonya is.

A döntőbe jutott kilenc kerekesszékes hölgy közül válogatott szegedi paraversenyzőnk, Boldizsár Dalma fejére került a korona.

Dalma elárulta lapunknak, honnan jött az indíttatás számára, hogy jelentkezzen a Miss Spinner 5. Nemzetközi Kerekesszékes Szépségversenyre.

Már régóta tudtam, hogy létezik ez a verseny, amióta kerekesszékben vagyok azóta már többször utánakerestem, nagyon érdekelt és nagyon tetszett ez a rendezvény. Interneten keresztül értesültem, hogy idén megrendezik újra a szépségversenyt, nem sokat gondolkoztam a jelentkezésen, mert egy hatalmas kalandnak gondoltam

 – emlékezett vissza jelentkezésére Boldizsár Dalma.


Dalma elmondása szerint nagyon sok élménnyel gazdagodott, a csapat is nagyon jó volt. Számára a szervezőkkel való együttműködés is egy hatalmas élményt jelentett. 

Nagyon jó programok voltak, amelyek összekovácsoltak bennünket, a tábor is egy hatalmas élmény volt, viszont a verseny az fergeteges volt. Tényleg mi voltunk a középpontban, izgalmas volt, hogy megmutathattuk magunkat és, hogy mi székesek igenis értékesek és gyönyörűek vagyunk és sok mindenre képesek vagyunk. 

 

Kitűzött cél

 

Dalmának már önmagában a jelentkezés is egy díjnak számított, hiszen "ahhoz is kell egy löket, hogy az ember egy ilyen versenyre jelentkezzen." A jelentkezése után szerette volna a verseny minden pillanatát megélni, élményekkel gazdagodni és jól érezni magát - amit elmondása szerint sikerült is. A versenyző úgy vélekedett, hogy az már csak "hab a tortán", ha nyerni is tud. Bízott benne, hogy sikerül egy dobogós helyet elérni, azon belül, hogy hányadik helyezést, azt abszolút nem. 

Bárki került volna dobogóra közülünk nagyon örültem volna, mert azt gondolom mindenki megérdemelte volna, mert annyira különlegesek voltunk, hogy szerinte a zsűrinek is nehéz dolga volt.

Maga a szépségversennyel kapcsolatban az volt  a célja, hogy ledönthesse a kerekesszékhez fűződő sztereotípiákat. Kiemelte: "számunkra ez nem is egy verseny volt mert annyira jól éreztük magunkat." Dalma szeretné a verseny hírét tovább vinni, hiszen ez egy nagyon jó kezdeményezés egy szép mondanivalóval. 

Azt gondolom kerekesszékes lányoknak is de bárkinek aki székben ül, azokat szeretném motiválni és erőt adni, hogy ne otthon üljenek, hanem merjenek akár jelentkezni a versenyre ha lesz még.

Sűrű időszak áll mögötte, hiszen a sport mellett az egyetemen is helyt kellett állnia. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának biológia szakán végzi, ahol nemrégiben zajlott le a vizsgaidőszak, de szerencsére kitartásának köszönhetően minden zökkenőmentesen volt, így teljes erővel a szépségversenyre tudott koncentrálni.

Teljesen jól be tudtuk illeszteni a mindennapokban, kizökkentett a hétköznapokból. Ahogy vissza érkeztem álltunk is vissza az edzésekre, amik jobban is mennek, így, hogy kikapcsolódtam, kicsit pihentem

 – összegezte Dalma az elmúlt időszakot.

 

Újult erővel készül a nagy megméretésre 

 

Ősszel lejöttünk vízről, elkezdtük a téli alapozást, ez többnyire konditermi edzésekben nyilvánul meg és ergométeres edzésekben, emellett korrekciós tornákra, rehabilitációs erősítésre járok. Viszont lassan jön a jó idő és vízre lehet szállni, amit már nagyon várok és nagy erőkkel készülünk a májusi versenyekre.

Hatalmas a tét, hiszen Szegeden fogják megrendezni májusban a pótkvalifikációs versenyt is,  Dalma elmondta ezzel kapcsolatban, hogy "nagy erőkkel készülök mert szeretnék egy pot kvótát szerezni amivel esélyem nyílhat, hogy ott legyek a paralimpián." Számára ez egy hatalmas álom, de ahogy mondta:

nem a többiekhez mérem magam, hanem saját magamhoz , mert tudom, hogy még nagyon sokat tudok még fejlődni és ez akár egy konditermes edzésen is kijöhet, de ahogy vízre szállunk ott az időeredményekben látszódni fog.

Dalma három éve kényszerült kerekesszékbe egy hirtelen jött betegség következtében. Célja, hogy mindenkinek megmutassa mindenki számára, attól, hogy nem tud lábra állni, még egyáltalán nem ér kevesebbet – sorstársai sem, azoknál akik tudnak járni.

Szívből gratulálunk Boldizsár Dalmának a Miss Spinner International szépségverseny megnyeréséhez!

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.