Szeged

Tavaszias nap elé nézünk

Tavaszias nap elé nézünk

Kovács György
2024. február 10., szombat
Tavaszias nap elé nézünk

A mai napon Szegeden 18 fok körül várható a napi maximum hőmérséklet, amire 12-13 óra között számíthatunk. Ezzel megközelítjük az 1958-as 19,2 fokos melegrekordot, amit Ásotthalmon mértek. A jó idő éjszaka is ki fog tartani, este 11-ig 14 fok várható, éjféltől pedig 11 fok, ami csupán 10 fokig fog mérséklődni holnap hajnali 4 és 5 óra között.

Csapadékra nem kell számítani, azonban élénk szélmozgásra igen.

 

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket

A köpönyeg orvosmeteorológiai része figyelmeztet, különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.