Szeged

Szeles idő és kisebb csapadék is várható, de a meleg kitart

Szeles idő és kisebb csapadék is várható, de a meleg kitart

Kovács György
2024. február 11., vasárnap
Szeles idő és kisebb csapadék is várható, de a meleg kitart

Az Időkép előrejelzése szerint délelőtt viharos széllel számolhatunk Szegeden, amit a délutáni órákban kisebb mennyiségű, összességében 3 mm mennyiségű csapadék válthat fel. A melegről ennek ellenére nem kell lemondanunk, 14 és 16 óra között 18 fokon tetőzhet a hőmérséklet Szegeden. Az éjszaka, hajnal folyamán is várható csapadék, ami hajnali órákban 5 fokra hűti a hőmérsékletet.

A Köpönyeg orvosmeteorológiai erőjelzése szerint kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.