Szeged

Számos országos melegrekord között egy szegedi nap is

Számos országos melegrekord között egy szegedi nap is

2024. február 14., szerda
Számos országos melegrekord között egy szegedi nap is

Nyolc nap alatt 14 melegrekord dőlt meg február elején, ebből öt országos rekord volt, kilenc pedig fővárosi - derül ki a HungaroMet Zrt. összesítéséből, amelyet a Facebookon tettek közzé.

 


 

A bejegyzéshez készített infografikából kiderül: február 9-én, 10-én és 11-én is megdőlt a hajnali országos melegrekord, 10-én és 11-én pedig az országos napi melegrekord.

Február 9-én hajnalban Sellyén 11,3 Celsius-fokot mértek, ami 0,8 fokkal haladta meg a korábbi rekordot, másnap Kiskunmajsán 12,9 fok volt, ami 4,6 fokkal szárnyalta túl a korábbi rekordot, vasárnap reggel pedig Sándorfalván mértek 12,8 fokot, ami 3,4 fokkal volt melegebb a korábbi rekordnál. Vagyis, a hajnali melegrekordok átlagosan közel 3 fokkal haladták meg a korábbi rekordokat.

Az országos melegrekord két napon dőlt meg: február 10-én Szegeden 20,2 fok volt, ami 1 fokkal volt melegebb a korábbi rekordnál,

majd vasárnap Gyomaendrődön 20,9 fokot mértek, ez pedig 0,8 fokkal volt melegebb, mint a korábbi rekord.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.