Szeged

Rekord enyhe idő vár ránk

Rekord enyhe idő vár ránk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 6., kedd
Rekord enyhe idő vár ránk

Rekord enyhe, jórészt száraz, szeles idő vár ránk a hét további részében.

 

 

Napos idő várható, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de eleinte a Tiszántúlon lehetnek még felhősebb körzetek. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, de néhol a 20 fokot is elérheti a csúcsérték. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a hőmérséklet elérheti a 17 fokot.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.