Szeged

A szegedi balliberális nők nem határolódnak el nőtársaik gyalázásától

A szegedi balliberális nők nem határolódnak el nőtársaik gyalázásától

Szimpla politikai haszonszerzés a női ügyek felkarolása?

Kovács György
2024. február 28., szerda
A szegedi balliberális nők nem határolódnak el nőtársaik gyalázásától

Megkérdeztük a szegedi, balliberális női politikusokat, mi a véleményük arról, hogy Arató András, a Klubrádió vezetője Kurvák cseréje címmel tett közzé véleménycikket a Klubrádió oldalán, amelyben Novák Katalinról és Varga Juditról ír.

A botrányt kiváltó cikk, ami ellen egyik szegedi, balliberális női politikus sem emeli fel a hangját.

 

Nem olvastam a cikket, meg semmit nem tudok róla. Akkor tudok erről véleményt mondani, hogyha már láttam a cikket

- fogalmazott a közgyűlés után lapunknak Koromné Fenyvesi Rózsa, a szegedi DK frakcióvezetője. 

Bár a hírről szinte minden létező portál, legalább egyszer beszámolt, segítettünk a képviselő asszonynak, elküldtük számára a cikket és levélben megkérdeztük ismét, mi a véleménye Arató András cikkéről, valamint szerinte a Klubrádió vezetője méltó-e pozíciója betöltésére.

A levelet azonban nem csak neki, hanem a két szocialista, női képviselőtársának, Szécsényi Rózsának és Szondi Ildikónak, illetve a szegedi Momentum alelnökének, Halász Noéminak is elküldtük.

A kérdések megválaszolására másfél hetet hagytunk, ennyi idő nem csak a cikk elolvasására volt bőven elegendő, hanem pártjaik központjával is lett volna idejük egyeztetni, mégis milyen paneleket kell felmondaniuk, de nem történt meg, egyikük sem merte, avagy nem mondhatta el véleményét az ügyről. 

 

Szimpla politikai haszonszerzés a női ügyek felkarolása?

Abban talán nem volt semmi meglepő, hogy Botka László végletekig lojális képviselők egyike sem fogalmazott meg semmilyen véleményt, jó eséllyel megdorgálta volna őket érte a városvezető. Meglepőbb a momentumos Halász Noémi hallgatása, aki politikailag mindenképpen hosszabb pórázon van tartva, rendszeresen kifejtheti véleményét különböző platformokon. 

Mi több, a női ügyekkel kiváltképp foglalkozik és egyik vezetője a pártja, Womentum névre keresztelt nőügyi munkacsoportjának.

Számos bejegyzést láthattunk tőle, hogy elvileg mennyire szívén viseli nőtársai sorsát, bántalmazását, kirekesztését, de arról már nem tud, avagy nem fogalmazhat meg véleményt, hogy belefér-e egy cikkben, ráadásul egy sajtóorgánum vezetőjétől, női politikusok - nem mellékesen családanyák - "kurvák" jelzővel való illetése.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.