Szeged

Nem csak gazdaságpolitikai fejlődést hozht a szegedi BYD

Nem csak gazdaságpolitikai fejlődést hozht a szegedi BYD

Kibédi Péter
2024. február 24., szombat
Nem csak gazdaságpolitikai fejlődést hozht a szegedi BYD

Áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét.

HAVASI Bertalan; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor; JOÓ István
Egyelőre elképzelni is nehéz, mennyit nyert Szeged a BYD érkezésével (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI)

A magyar gazdaságtörténet egyik legfontosabb beruházása érkezik Magyarországra, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalata, a kínai BYD ugyanis Szegeden építi fel az első európai autógyárát – emlékeztetett Havasi Bertalan. A több milliárd euró értékű, technológiaváltást is hozó beruházásnak köszönhetően munkahelyek ezrei jönnek létre, és a helyi beszállítók is profitálnak a BYD jelenlétéből.

Orbán Viktor a tárgyaláson elmondta:

a kormány szándéka, hogy ne csupán egy gazdaságpolitikai fejlesztés valósuljon meg Szegeden, hanem az ott élő emberek is érezhessék annak pozitív hatásait a mindennapjaikban. Ennek érdekében több milliárd forint értékben indul infrastruktúra-fejlesztés, ami érinti az úthálózatot, a közműhálózatot valamint a közösségi szolgáltatásokat is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.