Szeged

Orbán Viktorral is együtt szavazna az MKKP szegedi listavezetője

Orbán Viktorral is együtt szavazna az MKKP szegedi listavezetője

Az MKKP reményei szerint két főt is tud delegálni a szegedi közgyűlésbe

Kovács György
2024. február 6., kedd
Orbán Viktorral is együtt szavazna az MKKP szegedi listavezetője

Az MKKP szegedi listavezetője Tóth-Benedek Csanád lesz, aki ügyek mentén akár Orbán Viktorral is együtt tudna szavazni, Szegeden pedig egy KDNP-s képviselő javaslatát is tudná támogatni, ha azzal egyetért - árulta el pártja podcast adásában, a Kutyinfón. 

Kép: Kutyinfo podcast YouTube borítóképe.

 

A műsorvezető úgy vezette fel, hogy vendége "a szegedi Bud Spencer, Tóth-Benedek Csanád, aki 2024-ben feltehetően a listavezetőnk lesz az önkormányzati választáson Szegeden."

Mi az hogy feltehetően? Én azt gondoltam, hogy ez most már biztos. Innentől már csak hátra kell dőlni és folynak a milliárdok

- reagált rá a szegedi kétfarkú politikus. A pártnak megfelelően a legtöbb témát az elején elviccelték, de azért derültek ki információk is. Tóth-Benedek Csanád szerint a legnagyobb baj a városvezetéssel maga Szabó Bálint, illetve Joób Márton, valamint kritizálta, hogy Botka László limitálta a közgyűlésen résztvevők számát. Hozzátette, ő még egyszer sem tudott emiatt részt venni.

 

Szeged három legnagyobb problémája az MKKP szerint

A "vallatótiszt" kérdésére elmondta, jelen pillanatban a legfőbb probléma szerinte, hogy a képviselők nem egymással beszélgetnek a problémákról, hanem egymásról, sokszor személyeskedve. A másik oldal javaslatától pedig elzárkóznak. Ezzel kapcsolatban Tóth-Benedek Csanád megjegyezte, hogy ideális esetben akár két főt is tudnak delegálni a közgyűlésbe. Ebben az esetben pedig próbálnák csillapítani az egymás közötti harcot és visszaterelnék a fókuszt a problémákra.

Másodikként Szeged csökkenő népességét hozta fel. Megjegyezte, amikor Szegedre költözött egy nyüzsgő egyetemi város volt. 

Szeged lakossága az elmúlt 5 évben körülbelül 15 ezer fővel csökkent, ennek pedig meglehetősen egyszerű okai vannak

- jelentette ki. Egyik oknak a lakhatási válságot tartja, ami bár országos probléma, Szegeden azzal egészül ki - tette hozzá - hogy építési telket vásárolni szinte lehetetlen. Úgy véli emiatt is költöznek ki tömegesen Szeged környékére az emberek, ami viszont az utakat terheli tovább. Ezt új telkek kimérésével orvosolná összenyitható városrészek között az MKKP-s politikus.

Harmadikként az élhető város megteremtését említette, amely alatt a belváros rekonstrukciójára gondol, valamint egy sokkal zöldebb, autómentes belvárost szeretne hosszútávon. 

 

Ügyek mentén akár Orbán Viktorral is együtt szavazna

A műsorvezető felvetette, Tóth-Benedek Csanád számára gondot jelentene-e együtt szavazni kormánypárti politikusokkal. Szerinte a politika legnagyobb problémája a megosztottság. 

Nekem azzal se lenne problémám, hogyha egy megfelelő helyen - legyen ez az Európai Parlamenttől kezdve a magyar parlament - Orbán Viktorra kéne együtt szavaznom

- hozzátette, tudna olyan kormányzati intézkedést is mondani, amivel maradéktalanul egyetért és megtudta volna szavazni jelenlegi formájában is. Visszatérve Szegedre,

ha egy KDNP-s képviselőtől jön egy jó ötlet, akkor csak azért mert KDNP-s nem fogok dafke keresztbe tenni neki, hanem megnézem, hogy az az ötlet miről szól. És hogyha úgy látom, hogy az ötlet értelmes és velem és azzal amit én gondolok összeegyeztethető, akkor nyilván együtt fogunk szavazni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.