Szeged

Marad a tavaszias idő Szegeden

Marad a tavaszias idő Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 7., szerda
Marad a tavaszias idő Szegeden

Marad a tavaszias, enyhe, valamint szeles, de csapadékmentes idő a következő néhány napban. Érdemi változásra a hétvégén, illetve a jövő hét elején van kilátás, amikor nedvesebb léghullámok érkezhetnek fölénk, de jelentős csapadékra nem kell számítani.

 

 

A napsütést fátyolfelhők szűrik, de a déli tájak fölött délelőtt vastagabb felhők is lehetnek. Este pedig az északi országrész fölé frontfelhőzet húzódik, amiből a határvidéken néhol nem kizárt szemerkélő eső. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, északkeleten egy-egy viharos lökés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható. Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a várható napi maximum hőmérséklet 14 Celsius lesz.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.