Szeged

Különleges Mercedes kiállítás nyílik Szegeden

Különleges Mercedes kiállítás nyílik Szegeden

Megtekinthető lesz az SZDSZ Göncz Árpád, egykori államfő hivatali luxusautója is

Kovács György
2024. február 19., hétfő
Különleges Mercedes kiállítás nyílik Szegeden

A Classic Car Show & Expo esemény keretében mintegy száz, különleges Mercedest hoznak Szegedre április 20-21 között. A Pick Arénánál többek között megtekinthető lesz az SZDSZ Göncz Árpád, egykori államfő hivatali luxusautója is, egy S-osztályú W140-es.

Göncz Árpád S-osztályú W140-ese. Fotó: Classic Car Show

 

A rendezvény alapgondolata, már jó néhány éve megfogalmazódott néhány olyan ember fejében akik szerelmesek a Mercedes-Benz márkába. Leírásuk alapján: Legyen egy olyan kiállítás ahol a Mercedes-Benz márka legjobb, legkülönlegesebb darabjai kerülnek bemutatásra. A közel 5.000 m2-es területen (2500 m2 zárt) bemutatásra kerülő autók többségének története, történelme van, amit szeretnének megosztani a kilátogató vendégekkel is.

A két napos rendezvény ideje alatt a látogatók, az elmúlt 60 év, 100 Legendás Mercedes-Benz klasszikusát tekinthetik meg testközelből. Köztük olyan autókat is, amelyből mostanra csak néhány gyűjtői darab maradt fenn a világban. A helyszínre érkeznek az elmúlt évtizedekben a Magyar Köztársasági Őrezredben szolgált hazai államfők autói mellett a Dallas sorozatban ikonikussá vált, a Ewing család tagjai által hajtott Mercedesek is.

Kísérő rendezvényként szervezik meg az “I. Szegedi Merci Alkatrész Börzét” és lehetőség nyílik klasszikus autókat vásárolni a “Retro Autópiac”-on.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.