Szeged

Ismét bizonyította a városvezetés, hogy csak szavakban szolidáris

Ismét bizonyította a városvezetés, hogy csak szavakban szolidáris

Tápai Péter szerint a városvezetésnek nem csak szavazatvásárlásra, hanem igazi támogatásra is futná

Kovács György
2024. február 15., csütörtök
Ismét bizonyította a városvezetés, hogy csak szavakban szolidáris

Tápai Péter, a szegedi Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, sokan emlékeznek arra, hogy Botka László a város költségvetésével végighaknizta a várost a Pestről ideejtőernyőzött Balogh Judittal. Kiemelte, azon kívül, hogy az előre megírt „spontán” válaszok tele voltak propaganda csúsztatással, végső soron egy hazugság is, hiszen 

arról beszélt már múlt időben, amit a város Közgyűlése még el sem fogadott! Ilyen demokratikus

fogalmazott a frakcióvezető. Mint elmondta, ezek után a holnapi, soron következő Közgyűlés előtt, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság tárgyalt egy szokványosnak tűnő, bérlakással kapcsolatos előterjesztést. 

Ez az előterjesztés egy négygyermekes anya részére biztosítja a lakhatást, 

akinek a bevallott jövedelme igen alacsony. Ennek részletei nem ismertek, de a jelenlegi minimálbért - a szocik által hátrahagyott 73 500 Ft-hoz képest ma már ugye 266.800 Ft - nem éri el — tette hozzá.

A dollárbalosok azonnal megélhetési válságot emlegettek, mire én indítványoztam, hogy az előttünk álló Közgyűlésnek javasolja a Bizottság, hogy az ilyen esetekben adjon bérleti díj mentességet a rászoruló családoknak.

Hozzátette, mivel a soron következő Közgyűlés mind a lakásrendeletet, mind pedig a bérleti díjak megállapítását tárgyalja, teljesen releváns és megoldható lett volna egy bizottsági módosító javaslat. Mint fogalmazott, ezen díjmentességet biztosító javaslatot, a magukat igen szolidáris és szociálisan érzékenynek nevező baloldali képviselők leszavazták. 

A most kétmilliárdra felhizlalt szociális keretből nem csak szavazatvásárlásra, hanem igazi támogatásra is futná

— szögezte le Tápai Péter, aki közzétette a bizottsági ülés jegyzőkönyvét is. Végül azzal zárta gondoltait, 

Ezért nem kell hinni a Szeged nevét bitorló baloldali médiának.

Tápai Péter által közzétett jegyzőkönyv
Tápai Péter által közzétett jegyzőkönyv
Tápai Péter által közzétett jegyzőkönyv

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.