Szeged

Igazi tavaszi idő van: akár új melegrekord is születhet

Igazi tavaszi idő van: akár új melegrekord is születhet

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 26., hétfő
Igazi tavaszi idő van: akár új melegrekord is születhet

Csapadékot adó felhő éjszaka még több helyen lesz, és még a jövő hét elején is bele-beleszól időjárásunkba egy tőlünk délre örvénylő ciklon. Az biztos, hogy marad a sokévi átlagnál nagyjából 8-10 fokkal melegebb idő, kedden egy-egy helyen már a 20 fokot is átléphetjük, ami azt jelenti, hogy akár új melegrekord születhet.

 


Fokozatosan mindenütt megszűnik a köd, a legtöbb helyen napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő. Kisebb eső, zápor néhol előfordulhat. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de a Viharsarokban pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este döntően 6 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a maximum hőmérséklet a 18 fokot súrolja majd.

Az eddigiekhez hasonlóan alakul az időjárás orvosmeteorológiai szempontból. Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni - írja a Köpönyeg.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.