Szeged

Folytatódik a tavaszias időjárás, akár 15 fok is lehet Szegeden

Folytatódik a tavaszias időjárás, akár 15 fok is lehet Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 5., hétfő
Folytatódik a tavaszias időjárás, akár 15 fok is lehet Szegeden

Folytatódik a tavasziasan enyhe és szeles idő a jövő héten is. Hétfőn még északnyugati, majd keddtől már a nyugati, délnyugati szél okoz erős, viharos széllökéseket. A hőmérséklet-, és csapadékviszonyokban viszont leginkább a jövő hét végétől körvonalazódik változás.

 

 

Délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Délelőtt helyenként még előfordulhat eső zápor, később csapadék már nem valószínű. Az ország délnyugati harmadán jobbára mérsékelt marad a légmozgás, másutt azonban erős, viharos lesz az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet délután 10 és 19, késő este 3, 10 fok között várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a maximum hőmérséklet 15 fok körül várható.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.