Szeged

Fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás

Fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás

2024. február 29., csütörtök
Fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a két nőnek és két férfinek, akik több, mint 50 cégnek állítottak ki fiktív számlákat - tájékoztatott Dr. Szanka Ferenc, főügyészségi csoportvezető ügyész.


 

A megalapozott gyanú szerint a 2020. év óta működő bűnszervezet egy több szintű céghálót működtetett annak érdekében, hogy a hozzájuk forduló vállalkozásoknak fiktív számlák kiállításával segítséget nyújtsanak a költségvetés megkárosításában. A bűncselekmények leplezése érdekében számlákat nyitottak, ahova a valótlan számlák ellenértékét átutalták, majd az ezért járó jutalék levonását követően készpénzben visszajuttatták azt a megrendelőknek. A gyanúsítottak az eddigi gyanú szerint az állami költségvetésnek ÁFA adónemben közel 850 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.
 

A főügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélylére figyelemmel indítványozta.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.