Szeged

Egy nagy sikerű táncszínházi előadás érkezik Szegedre

Egy nagy sikerű táncszínházi előadás érkezik Szegedre

2024. február 8., csütörtök
Egy nagy sikerű táncszínházi előadás érkezik Szegedre

Idén először Szegedre érkezik a nagy sikerű táncszínházi mű: a Parádé.

 

 

2024. május 23-án Szegeden rendezik meg a Székesfehérvári Balett Színház és a Boban Markovic Orkestar szerb zenekar közreműködésével, valamint Egerházi Attila táncművész és rendező-koreográfus rendezésében létrejött kortárs mű, a Parádé, mely 2022-es bemutatója óta hatalmas népszerűségnek örvend.  

A darab rendezőjének, és egyben a Székesfehérvári Balett Színház igazgatójának elmondása szerint a produkció egyediségét Boban Markovic Orkestar zenéinek markánsága és drámaisága adja, a színes jelmezek és professzionális táncosok összhangja mellett.

Az életöröm, harsányság, illetve a zene iránti szeretet és odaadás hívta életre a Parádé című művet. A kortárs darab nem szenved hiányt drámaiságból, humorból és szarkazmusból sem, alkotva így egy egészen egyedülálló produkciót.

Számos különlegességei közül megemlítendő a díszlet, mely egy 5 méteres átmérőjű, hatalmas szoknyát jelent. A szoknya szerepe és jelentése mindenki szerint más, ezzel pedig megadták a lehetőséget a nézőknek arra, hogy saját fantáziájukat használva bekapcsolódjanak és magukénak érezzék a darabot.

A produkció ősbemutatója a budapesti MÜPA Bartók Tavasz elnevezésű Nemzetközi Művészeti Hetein valósult meg 2022-ben. Azóta pedig hatalmas érdeklődés és elismerés övezi ezt a táncszínházi darabot.

Az eseménynek idén először a szegedi IH Rendezvényközpont fog otthont adni 2024.május 23-án 19.00-ai kezdettel.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.