Szeged

Ázsiai ízvilágú kolbász a Dorozsmai Böllérnapon + képek

Ázsiai ízvilágú kolbász a Dorozsmai Böllérnapon + képek

Jobbnál jobb ételek színesítették a rendezvényt

Márton Andrea
2024. február 18., vasárnap
Fotó: Gemes Sandor gemes.sandor@gmail.com
Ázsiai ízvilágú kolbász a Dorozsmai Böllérnapon + képek

Tegnapi nap folyamán lezajlott a nagyszerű hangulatú hagyományőrző Dorozsmai Böllérnap.

Hetedik Böllérnapot tartottuk meg Kiskundorozsmán, amely kiegészült egy kolbásztöltő, illetve sütő versennyel, mivel a jelenlegi jogszabályok miatt, sajnos nem engedélyezett itt helyben feldolgozni a sertést, mint valamikor régen

 - mondta lapunknak Ruzsa Roland önkormányzati képviselő.

Kihangsúlyozta, ettől függetlenül fontosnak tartották, hogy megtartsák a böllérnapot, ezért a nevező csapatoknak darált húst biztosítottak.

Idén közel 40 csapat jelentkezett a megmérettetésre – 10 fős csapatokban. Rájuk az a feladat várt, hogy elkészítsék Kiskundorozsma legfinomabb kolbászát, amihez sátrat, asztalt, padokat és 5 kiló darált húst biztosítottak a jellemzően barátokból, családtagokból és ismerősökből összekovácsolódott csapatoknak. Olyanok is akadtak, akik már évek óta részt vesznek a jó hangulatú eseményen.

A csapatok ezen felül igyekeztek különféle finomságokkal készülni, a sült kolbász mellett reggel sült császár, sült vér, de még hambuger is készült.

 

Közel ezer ember látogatott ki a rendezvényre

 

 

 

A rendezvényen a felnőtt program mellett, gondoltunk a gyerekekre is, számukra helyben sütött fánkokkal és meleg teával kedveskedtünk, illetve a művelődési ház termében kézműves foglalkozást tartottak, ahol egy játszósarok is megtalálható volt.

Az elkészült disznóságokat szakértő zsűri bírálta el. A Kiskundorozsmán működő éttermek tulajdonosait, illetve séfjeit kérték meg, hogy az elkészült kolbászokat értékeljék.

A három zsűritag: 

Puszta Zoltán, a szegedi Vanilla Bistro üzemeltetője, az ő séfje Szemendrei Zsuzsanna és Géczi Tibor, aki három vendéglátó egységet is üzemeltet (Pizza e Pasta, Tratorria iL Divo, Borostyánkő Kisvendéglő)

 - nagy örömmel vettek részt ennek a versenynek az értékelésében.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindazoknak, akik a támogatásukkal hozzájárultak, hogy ez a mai nap létrejöhessen

- mondta Ruzsa Roland.

A képviselő szerint a közösségi összejöveteleknek hatalmas ereje van, hiszen a dorozsmai emberek nagyon szorgalmasak, ezért is tartja fontos feladatának, hogy megfelelő kikapcsolódási lehetőséget tudjunk biztosítani a szürke hétköznapok mellett. Az első helyezett egy vásárlási utalvány mellett, elviheti a Börcsök Szilveszterről elnevezett kupát. Ruzsa Roland szerette volna ha ez a rendezvény róla is szólna, hogy méltóképpen megőrizzék az ő emlékét, hiszen korábban Kiskundorozsmán dolgozott, népszerű volt, és számtalan helyi rendezvénynek ő volt főszakácsa.

 

Miután a zsűri összesítette a pontszámokat, elérkezett a várva várt eredményhirdetés. A zsűri által legjobbnak ítélt kolbászt Farkas Tibor és csapata készítette, így ők kapták a Börcsök Szilveszter kupát. A második helyen Lovai István és csapata végzett, harmadik helyen pedig Kolompár Ivánék lettek. A zsűri egy különdíjat is kiosztott, amit Oláh Krisztián érdemelt ki az édes-savanyú fűszerezésű kolbászával.

 

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.