Szeged

Az egyik szegedi képviselő új autót, a másik OTP-részvényeket vásárolt

Az egyik szegedi képviselő új autót, a másik OTP-részvényeket vásárolt

Közzétették a vagyonnyilatkozatokat

Kovács György
2024. február 1., csütörtök
Az egyik szegedi képviselő új autót, a másik OTP-részvényeket vásárolt

A mai napon közzétették honatyáink vagyonnyilatkozatait. Megvizsgáltuk hogyan változott Szeged kereszténydemokrata, illetve szocialista képviselőjének anyagi helyzete, valamint a kormánypárt és a legerősebb ellenzéki párt vezetőjének.

Országgyűlés Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Mindkét képviselő ugyanott él, ahol az előző évben. Ez Mihálffy Béla esetén egy 1995-ben vásárolt, 1/2 tulajdoni hányadban lévő 6104 négyzetméteres szegedi tanya, amelyen 110 négyzetméteres háza áll, valamint egy 180 négyzetméteres gazdasági épület. Szabó Sándornak 1/1-es tulajdonában van 2018 óta egy szegedi belterületen lévő 118 négyzetméteres lakóház. Más ingatlannal egyik képviselő sem rendelkezik. 

 

Új autó, jelentős hitellel

A kormánypárti képviselő 2023-ban megvált a 2017-es Suzuki Swiftjétől, amelyet még abban az évben egy új Kia Sorentóra cserélt - feltételezhetően ennek hatására került 15 milliós adósságba lízing címszó alatt, amellyel előző évben még nem rendelkezett. Megtakarítással továbbra sem rendelkezik Mihálffy Béla.

 

Sokasodnak a részvények

Szabó Sándor a 2018-ban vásárolt, 2017-es Ford Mondeóját használja. Egy évvel ezelőtt a szocialista politikus is tartozásmentes volt, most azonban feltüntetett egy 10 milliós hiteltartozást, amelyben mint adóstárs szerepel. Ennek ellenére megtakarításai jelentősen nőttek, további 650 OTP-részvényt vásárolt, így összesen már 2000 részvényt tudhat magáénak a banknál. Emellett nyugdíjbiztosítása közel 600 ezerrel növekedett, elérve a 1.883.487 forintot. Továbbra is rendelkezik 80 ezer darab Nutex E12-részvénnyel és 30 ezer darab Delta Technologies-részvénnyel is. A képviselőnek ezen felül egy éve 3,3 millióval tartoztak, ez az összeg már csak 1,2 millió. 

 

Gyurcsányék a Rózsadombon vásároltak luxusingatlant

A bukott kormányfő a legújabb vagyonnyilatkozatában már feltüntetett egy a II. kerületi luxusingatlant, amit egyébként még 2021-ben vásárolt. Érdekes, tavaly miért nem volt bent a dokumentumban. Gyurcsány Ferenc nyilatkozata alapján a luxus társasház 87/960 arányú tulajdonosa, azonban mint a Magyar Nemzet utánajárt, ez a Bimbó út 80. alatti villa, amiben Dobrev Klára is 87/960 résztulajdonos, valamint anyja, Apró Piroska is 111/960 arányú tulajdonos. Emellett tulajdonában áll még 1/1-ben a pápai társasháza, valamint 1/2-ben a kötcsei 3295 négyzetméteres telken elterülő 267 négyzetméteres családi háza.

A DK vezetője összesen közel 210 milliót adott kölcsön, nyilatkozatában több mint 432 millió forintnyi lakásvásárlási előleg szerepel, mint általa támasztott követelés. Értékpapírban több mint 18 milliót tudhat magáénak, ami azonban jelentős csökkenés az egy évvel ezelőtti 590 millióhoz képest, valószínűleg ez a luxusingatlanra mehetett el. Azonban nem csak neki tartoznak, Gyurcsány Ferenc egy 57 milliós hitelt törleszt egy bank felé.

 

Csökkent a miniszterelnök vagyona

A kormányfő vagyonnyilatkozatában továbbra is két ingatlan szerepel, mégpedig egy 12. kerületi társasház 791/1000 részedének az 1/2-t, amely egy 233 négyzetméteres ingatlan, egy 21 négyzetméteres pincével. Továbbra is kizárólagos tulajdonosa a felcsúti, 61 négyzetméteres családi házának. A miniszterelnöknek és feleségének közös számlán lévő vagyona az előző évi 14 millióról 10 millióra csökkent.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.