Szeged

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek

Koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeztek a Glattfelder Gyula téri emlékhlynél.

2024. február 23., péntek
A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek

Koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján Szegeden, a Glattfelder Gyula téri emlékhlynél.

 

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek Szegeden, a Glattfelder Gyula téren . Salgó László, Csongrád-Csanád vármegyei főispán a megemlékezésen elmondta, hogy a kommunizmus rengeteg ember életét keserítette meg és a megtorlás is sokak életét érintette közvetlenül.

„Szerencsére egy másik generáció már csak az idősebbek történeteiből tapasztalhatta meg a kommunizmus rémtetteit, és sokan vannak, akik a történelemkönyvekből szereznek tudomást erről”-mondta Salgó László. Hozzátette, hogy a saját generációját szerencsésnek tartja, mert találkozhattak olyan emberekkel akik el tudják mondani, hogy mi történt és mit éltek át, de ennek a korosztályának  a kommunizmus már történelem. 

„Az áldozatok emlékét soha sem felejtjük”- hangsúlyozta a főispán.

 Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata értelmében minden év február 25-e a kommunista diktatúra áldozatainak emlénapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.