Szeged

Vigyázat Szeged! Ónos eső hullik

Vigyázat Szeged! Ónos eső hullik

Óvatosan a közlekedéssel, fokozott figyelem és türelem szükséges

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 23., kedd
Vigyázat Szeged! Ónos eső hullik

Az előttünk álló éjszakán egy okklúziós front érkezik, amely kedd délelőttig át is halad felettünk. Nagy területen okozhat ónos esőt, illetve főként északkeleten, majd kedd délelőtt a Tiszántúlon is havazást. A következő napokban frontokkal tarkított, mozgalmas, szeles időben lehet részünk. A beígért ónos eső Szegedre már meg is megérkezett.

 

 

Óvatosan a közlekedéssel, fokozott figyelem és türelem szükséges a kellően csúszós utak miatt.

A keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő este -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a mai legmelegebb 7 Celsius fok lesz.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) - íja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.